[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSDE: Guvernarea PAS încalcă cu premeditare, fără nicio jenă, regulile electorale scrise
8 Octombrie

Partidul Social Democrat European (PSDE) solicită Comisiei Electorale Centrale (CEC) și Inspectoratului General al Poliției (IGP) să se autosesizeze pe cazul încălcării de către Partidul Acțiunii și Solidaritate (PAS) a regulilor electorale, informează CURENTUL.

„Guvernarea PAS își bate joc de lege și încalcă cu premeditare, fără nicio jenă, regulile electorale scrise și votate tot de ei. Avem dovada că PAS a indicat în ziarele electorale că le-a tipărit pe data de 6.10.2023, în condițiile în care materialele electorale erau deja distribuite de angajații „Poșta Moldovei” pe data de 5 octombrie.

În total, au fost tipărite 500 de exemplare. Acest lucru demonstrează că PAS a încălcat Codul Electoral intenționat”, a constatat PSDE.

De asemenea, formațiunea a solicitat  observatorilor internaționali acreditați să ia atitudine și să condamne acest comportament abuziv din partea unui concurent electoral.

„Este inadmisibil ceea ce se întâmplă și nu avem de gând să permitem încălcarea brutală a legii de către Guvernarea PAS”, a subliniat partidul.

Inapoi la arhiva noutaților