[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSDE: Dansul pe morminte al lui Vasiloi sau încă o dată despre ipocrizia guvernării PAS
28 August

În două zile se împlinesc exact două luni de la atacul armat de la aeroport în care și-au pierdut viața doi angajați ai structurilor de forță. Iar în trei zile se face exact o lună de când Ministerul de Interne a promis că va publica raportul despre atacul de la aeroport, care va dezvălui modul în care a fost gestionat cazul și cine se face vinovat pentru breșele de securitate de la aeroport. „Iar în loc de rezultate și promisiuni îndeplinite, responsabilii de la Poliția de Frontieră ne-au furnizat în acest week-end o mostră de ipocrizie crasă”, menționează într-o declarație PSDE, informează CURENTUL. 

„Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, pe care Partidul Social Democrat European îl consideră principalul responsabil de producerea acestui incident dramatic, a dezvelit, la aeroport, piatra de temelie a viitorului monument în memoria polițistului de frontieră, Serghei Muntean, ucis în urma atacului. Ce atitudine perfidă, câtă ipocrizie și nesimțire să profiți de durerea unor oameni pentru a camufla propriile eșecuri. În niciun caz nu considerăm că angajatul Poliției de Frontieră nu merită să-i fie cinstită memoria, însă dezvelirea acestei pietre anume de Rosian Vasiloi e un fel de dans pe mormintele celor doi oameni care au murit, e o bătaie de joc față de memoria lor”, notează formațiunea politică.

„Ce se va întâmpla dacă ancheta mult promisă va dezvălui că Vasiloi și politicile sale de securitate de la aeroport au dus la producerea tragediei? Sau poate Vasiloi a pus mâna pe rezultatele anchetei și știe deja ce e scris în raport? Sau poate el însuși l-a scris, dacă tot nu a catadicsit nici măcar să-și suspende activitatea la Poliția de Frontieră pe durata anchetei, pentru a nu periclita investigația?  La cât de mult a întârziat publicarea raportului este clar că autoritățile ascund ceva.

Toate indiciile duc la aceea că se încearcă camuflarea acestui caz și fac tot posibilul pentru a-i scoate basma curată pe vinovați. Iar primul pe listă este nimeni altul decât Rosian Vasiloi, care, se pare, este protejat nu atât pentru  calitățile lui manageriale, ci pentru că aduce și alte beneficii guvernării. Care sunt acestea, cu siguranță le vom afla într-o bună zi!, a conchis PSDE.

Inapoi la arhiva noutaților