[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSDE: Cerem actualei guvernări, prin aleșii locali controlați, să nu recurgă la acțiuni ilegale și atacuri raider
28 Noiembrie

Partidul Social Democrat European (PSDE) a transmis un semnal de îngrijorare cu privire la ceea ce se întâmplă în teritoriu, mai exact cu referire la tentativele de înlocuire a președinților de raioane care nu sunt reprezentați ai partidului de guvernare, informează CURENTUL. 

Președintele PSDE, Ion Sula, în cadrul unei conferințe de presă – susținută alături de președintele raionului Căușeni – Nicolae Gorban, și președintele raionului Leova – Nicolae Prițcan, a relatat că au fost și se mai pregătesc în alte raioane înlocuiri ale președinților.

„La 18 octombrie 2022, la ședința extraordinară a Consiliului raional Căușeni, pe ordinea de zi a fost subiectul cu privire la abrogarea deciziei de numire a președintelui de raion, dar și alegerea unui nou președinte… Mai ales, aflându-mă în concediu anual, aprobat de Consiliu… În opinia mea, este o sfidare și hotărârea dată nu poate fi respectată, deoarece e ilegală. La 18 noiembrie a fost abrogată și hotărârea de numire a președintelui raionului Criuleni, iar pe 25 octombrie – cea a președintelui raionului Leova.

Conform legislației, demiterea poate fi doar în trei cazuri: deces, demisie din proprie dorință, cu votul a 2/3 din consilieri.

Condamnăm aceste acțiuni care duc la perturbarea activității organelor de nivelul doi”, a spus Nicolae Gorban.

Ion Sula, în context, a menționat că echipa PSDE consideră că nu sunt întâmplătoare aceste abuzuri, or, ele au loc imediat după Congresul formațiunii, când s-a anunțat despre reconstrucția totală a partidului.

„Cerem actualei guvernări, prin aleșii locali controlați, să nu recurgă la astfel de acțiuni ilegale și atacuri raider. Noi cunoaștem că v-ați propus să fiți altfel și vă îndemnăm să fiți altfel. Noi ne vom apăra în continuare toți membrii partidului, pe toate căile legale juridice și politice.

Ne vom adresa Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRE) și corpului diplomatic acreditat la Chișinău – ca să fac uz de autoritate pentru a descuraja guvernarea de asemenea acțiuni antidemocratice.

Dacă nu vor fi luate anumite acțiuni, vom protesta în fața sediului partidului de guvernare.

Nu mai putem tolera ca să fie călcați în picioare colegii de partid!”, a conchis președintele PSDE.

Inapoi la arhiva noutaților