[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSDE cere retragerea proiectului de lege privind camerele agricole
6 Martie

Partidul Social Democrat European (PSDE) exprimă solidaritate deplină cu Asociația „Forța Fermierilor” în privința proiectului de lege cu privire la organizarea și funcționarea camerelor agricole. PSDE condamnă cu fermitate inițiativa Guvernului care subminează direct drepturile agricultorilor și principiile fundamentale ale societății democratice.

”Este inacceptabil ca guvernarea să impună asocierea forțată a fermierilor și să intervină în mod direct în formarea camerelor agricole. Această abordare nu numai că încalcă dreptul la libera asociere, dar și subminează autonomia asociațiilor agricole în detrimentul unei agriculturi sănătoase și prospere.

PSDE ca forța politică, care mereu a pus în centrul atenției interesele agricultorilor, celor, care stau la temelia bunăstării și securității alimentare a Republicii Moldova, se angajează să aducă această problemă în atenția forurilor europene, partenerilor de dezvoltare, ambasadelor străine acreditate în R. Moldova, în mod special a membrilor familiei politice a social-democraților europeni, din care fac parte șefi de guverne, comisari europeni, europarlamentari, evidențiind impactul negativ asupra tuturor agricultorilor precum și a valorilor europene fundamentale.

Condamnăm orice încercare de limitare a drepturilor agricultorilor și solicităm guvernării să retragă proiectul de lege în forma actuală și să înceapă un dialog deschis și transparent cu toți actorii implicați, pentru a asigura o legislație care să promoveze cu adevărat interesele fermierilor. Cerem guvernării să înceteze atacurile asupra fermierilor și să vină în susținerea acestora”, se spune în declarația PSDE.

Inapoi la arhiva noutaților