[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSDE acuză PAS că îi presează pe primarii formațiunii să candideze din partea guvernării
21 Iunie

Social-democrații europeni din Moldova acuză guvernarea PAS că încearcă să forțeze primarii altor partide să candideze, la alegerile locale din toamnă, din partea partidului de guvernare. Acuzațiile au fost făcute de liderul Partidului Social Democrat European, Ion Sula, care a mai spus că și primarii formațiunii politice pe care o conduce sunt presați să candideze din partea PAS.

„PAS merge la mulți primari care nu sunt din partea lor și îi conving să treacă la ei. Și adevărul e că și în privința primarilor PSDE se încearcă prin diferite metode de a-i atrage, de a-i convinge să nu candideze. Ultimele discuții sunt că dacă nu mergi de la PAS, măcar du-te independent, doar să nu candidezi de la echipa respectivă. Și aici este vorba inclusiv despre controale. Astăzi discutăm cu câțiva primari: deja de trei luni de zile controalele nu se duc din primărie. Sunt niște lucruri care nu sunt corecte față de administrația publică locală. Mai ales față de primari, care, astăzi, au salarii de la 8, la 10 mii de lei”, a declarat Ion Sula.

Mai mult, liderul social-democraților europeni denunță intenția PAS de a politiza și monopoliza mesajul pro-european la alegerile locale din acest an.

„Mai întâi doar ei erau oamenii buni. Acum ei spun că doar ei sunt pro-europeni. Partidul Social Democrat European este un partid european nu doar cu numele. Am demonstrat până acum și o vom face în continuare că suntem o forță politică eminamente europeană. Social-democrații europeni din Moldova sunt reprezentați la nivel European, iar Partidul Social Democrat din România, care conduce astăzi Guvernul de la București, este principalul nostru partener politic”, a mai spus Ion Sula.

Inapoi la arhiva noutaților