[ X ]
[ X ]
[ X ]
Provocările și realizările în domeniul migrației, azilului și refugiaților – discutate la cea de-a V-a reuniune MARRI, unde a participat Poliția de Frontieră
9 Noiembrie

Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Veaceslav Garștea a participat la cea de-a cincea reuniune anuală a Centrului Regional în domeniul Migrației, Azilului și Refugiaților (MARRI), transmite CURENTUL.

Evenimentul a avut loc în orașul Budva, Muntenegru, ca parte a Proiectului MARRI – „BORDAIRPOL II”.

În debutul întrevederii participanții au trecut în agendă activitățile realizate atât pe plan regional, cât și internațional, în esența unei relații de cooperare constructivă și dinamică dintre MARRI și partenerii internaționali. De asemenea, discuțiile au oscilat între provocările moderne și subiectele de interes privind potențialul unei colaborări mai solide, inclusiv schimb de informații.

„Ulterior, participanții au fost antrenați în grupuri de specialitate unde consultările s-au axat pe teme ce fac parte din managementul frontierelor, azilului, readmisiei și combaterii traficului de ființe umane. În cadrul discuțiilor fiecare echipă a tratat rezultatele și lacunele domeniului de activitate, conturând opinii și propuneri de interes care ar beneficia de suportul MARRI.

În finalul ședinței au fost prezentate consecințele și efectele dorite în urma discuțiilor sectoriale, fiind remarcat beneficiul unui dialog deschis la nivel strategic în cadrul reuniunilor organizate de MARRI. Cei prezenți au notat importanța unei asemenea reuniuni ce are ca scop dezvoltarea relațiilor de cooperare atât la nivel bilateral, dar și multilateral între participanți”, se spune într-un comunicat de presă.

Evenimentul a convocat reprezentanții din cadrul autorităților de ocrotire a normelor de drept ale diferitor țări, INTERPOL și FRONTEX. Delegația Republicii Moldova fiind prezentată de Poliția de Frontieră, Biroul pentru Migrație și Azil al MAI și Centrul pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane al IGP.

Cristina Parfeni

MARRI1 MARRI

Inapoi la arhiva noutaților