[ X ]
[ X ]
[ X ]
Provocare pentru tineri de la fostul Premier Filat,în contextul Zilei Drapelului. Care este „premiul”
26 Aprilie
Fostul Premier al țării, Vlad Filat, în contextul sarbătorii de mâine, 27 aprilie, când a fost instituită Ziua Drapelului Național, invită cetățenii să arboreze la balcon, în curte sau oriunde este vizibil, tricolorul, transmite CURENTUL.
Pentru tineri, Vlad Filat, lansează o provocare.
„Să arboreze drapelul, să-l fotografieze și să expedieze fotografia la adresa de email comunicare.vladfilat@gmail.com. Realizatorii celor mai bune 5 fotografii vor primi invitația mea la o cafea, după încetarea restricțiilor”, scrie pe o rețea de socializare, Vlad Filat.
Fostul Premier mai scrie că a instituit această zi, în urmă cu 10 ani, nu doar pentru a avea o nouă sărbătoare, ci ca un gest de recunoaștere și omagiu adus celor, „care înaintea noastră îl purtaseră în suflet și lăzi acoperite de praful istoriei, iar foarte mulți îl sfințiseră prin propria lor jertfă”.
„Am văzut în instituirea zilei drapelului de stat o formă de exprimare a identității noastre istorice, dar și a speranțelor de reîntoarcere în spațiul valoric european.
Dacă este ceva ce noi cetățenii Republicii Moldova trebuie să ne recuperăm, la fel cum după zeci de ani ne-am recuperat tricolorul, acest lucru este speranța”, scrie Vlad Filat.
Cristina Parfeni 
Inapoi la arhiva noutaților