[ X ]
[ X ]
[ X ]
Provine din viță de boieri! Ce obicei are un vicepreședinte de partid și ce așteptări are de la cei care-i poartă numele
20 Iulie

Vicepreședintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Alexandru Bujorean, ne-a povestit, în cadrul proiectului CURENTUL – „Istoria familiei” de unde provine numele său, cine sunt membrii familiei sale și ce tradiții și obiceiuri au.

„Din câte am studiat, numele meu provine de la o viță de boieri din regiunea Lăpușnei, care purtau numele de neam al Bujorăneștilor. Nu am un arbore genealogic, dar intenționez să studiez mai mult istoria familiei mele și sper să am unul atunci când mă voi documenta amănunțit”, ne-a spus vicepreședintele PLDM.

Alexandru Bujorean ne-a spus că bunelul său a fost simbolul familiei.

„Persoana care este simbolul familiei mele, e bunelul meu, regretatul Ion Bujorean. S-a născut în satul Sărățica Nouă, raionul Leova, într-o familie de țărani și până la moarte a purtat în el dragostea pentru sat și pământ. Îmi povesteau rudele și foștii lui colegi că era întotdeauna preocupat de problemele semenilor săi și sper că asta am moștenit de la el”.

Politicianul spune că un obicei, care cu siguranță va fi păstrat, este scrisul și cititul timpuriu.

„Bunelul și părinții au început să mă învețe scrisul și cititul încă de la vârsta de 4-5 ani. Dacă de poate de numit asta ,,obicei”, atunci sigur o să-l transmit fiului meu”.

Vicepreședintele PLDM se așteaptă de la cei care port același nume de familie să-l poarte cu demnitate.

„Port cu demnitate un nume tipic de moldovean și acest lucru îmi amintește întotdeauna de unde vin și pentru ce trăiesc. Aș vrea că acest lucru să-l țină minte orice conațional de-al meu și indiferent de numele care îl poartă, să lupte pentru binele acestui popor”, a spus Alexandru Bujorean.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților