[ X ]
[ X ]
[ X ]
Protest la Parlament, împotriva schimbării sistemului electoral în RM
5 Mai

Societatea civilă îndeamnă cetățenii să iasă la o acțiune de protest, începând cu ora 15.00, în fața Parlamentului Republicii Moldova, pentru a protesta împotriva schimbării sistemului electoral în Republica Moldova, informează CURENTUL.

Protestului se alipesc și membrii și simpatizanții Platformei Demnitate și Adevăr (PDA), Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidului Nostru (PN) și Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

Vicepreședintele PN, Ilian Cașu a scris: „Ne vedem în fața Parlamentului!”.

Președintele PPDA, Andrei Năstase, chiar dacă nu este în țară, a lansat, pe o rețea de socializare, îndemnul de a merge la protest, iar într-o transmisiune live a menționat că deputații au decis să pună pe ordinea de zi schimbarea sistemului electoral. „Fie uninominal sau mixt oricum e colacul de salvare al guvernării”, a subliniat el.

La rândul său, lidera PAS, Maia Sandu, a spus, într-o transmisiune live, că membrii partidului sunt în drum spre Parlament și a îndemnat cetățenii să meargă acolo.

Liderul PLDM, Viorel Ciubotaru, a menționat că urmărește, cu stupoare, ședința Parlamentului, în cadrul căreia „se pune capac democrației”. „Plec și eu la Parlament și vă invit și pe voi să ne exprimăm indignarea și protestul nostru față de această majoritate antipopulară”, a îndemnat politicianul.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților