[ X ]
[ X ]
[ X ]
Protest la Curtea de Apel Chișinău! Membrii PN cer eliberarea primarului de Basarabeasca
23 Martie

Membrii și simpatizanții Partidului Nostru (PN) protestează la Curtea de Apel Chișinău, împotriva arestării primarului orașului Basarabeasca, Valentin Cimpoieș, transmite CURENTUL.

Fostul procuror Ivan Diacov a venit să-l susțină pe primar și spune că este ilegal ceea ce au demarat procurorii. „Primarul de Basarabeasca a fost reținut în mod barbar, pe marginea unei crime presupuse. Procurorii trebuiau să-l citeze cu 5 zile înainte de cercetare și să-i explice toate procedurile. Dacă nu venea în timpul citat, atunci trebuia să fie luat cu forța. Consider că, domnul Cimpoieș trebuie scos de sub învinuire, iar procurorii, care l-au arestat, să fie trași la răspundere”, a spus Ivan Diacov.

Vicepreședintele PN, Ilian Cașu, califică arestul drept unul ilegal și cere eliberarea primarului. „Cei care s-au adunat aici, știu clar că arestul acesta este unul ilegal, abuziv, e un dosar fabricat. Cimpoieș a fost ales legal de către 60% dintre cetățeni. Am venit cu o singură solicitare – Valentin să fie eliberat imediat de sub arest și să-și îndeplinească mai departe funcțiile de primar”, a spus Ilian Cașu.

Vicepreședintele PN, Dumitru Ciubașenco, spune că este un caz absurd și în acest mod se pot aresta toți primarii țării. „La Curtea de Apel se înregistrează arestul pentru 30 de zile, procurorul responsabil este specialist în cazurile ce țin de membrii PN. Cazul este unul atât de absurd, că fiecare primar din țară ar fi putut fi arestat”, a menționat Ciubașenco.

De menționat că, membrii au scandat, în fața Curții de Apel, mai multe lozinci: „Libertate lui Valentin!”, „Jos Plahotniuc!”. Totodată, aceștia aveau pancarte: „Nu represiunilor politice!”, „Rușine!”, „Libertate alesului poporului!”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților