[ X ]
[ X ]
[ X ]
Protest la Curtea Constituțională! PCRM: Tănase – demisia!
29 Septembrie

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) protestează în fața Curții Constituționale (CC) și cere demisia lui Alexandru Tănase din funcția de președinte al instituției, informează CURENTUL.

Secretarul executiv al PCRM, deputatul Elena Bonarenco, a spus că Tănase nu trebuie să fie în funcția de președinte al CC pentru că el nu reprezintă interesele cetățenilor.

„În țara noastră a fost cumpărată puterea, deputații, judecătorii, Curtea Constituțională. După ce au luat decizia cu privire la limba moldovenească, acum, la 4 martie curent au decis schimbarea Constituției și alegerea șefului statului prin vot direct. Decizia din martie a generat o situație confuză în țara noastră. Decizia din 4 martie arată că Tănase nu muncește în interesul cetățenilor, ci în interesul puterii”, a declarat Elena Bodnarenco.

Deputatul PCRM a mai spus că „Alexandru Tănase încalcă atît Constituția, cît și jurămîntul depus la începutul activității în calitate de președinte al CC”.

„În toți acești ani el a demonstrat de multe ori că nu s-a dezis de activitatea politică și de declarațiile politice, care nu sunt compatibile cu funcția sa. Cerem judecătorilor CC să arate măcar o dată profesionalismul și să ateste incompatibilitatea lui Tănase cu funcția de președinte al CC”, a mai spus secretarul executiv al PCRM.

Protestatarii au scandat: „Tănase – demisia!”, „Tănase – la dubă!”, „Moldova – stat capturat!”.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților