[ X ]
[ X ]
[ X ]
Protest la Berlin împotriva votului mixt! Năstase îndeamnă diaspora la unitate și să protesteze duminica la ambasade
8 Mai

Andrei Năstase, liderul Platformei DA, a împărtășit o înregistrare video primită prin email, cu mesaje din diaspora noastră din Germania, din cadrul flashmobului organizat, la 7 mai curent, la Berlin împotriva schimbării sistemului electoral, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat al PDA, „„Comasarea celor două grupări mafiote” – așa numește tânărul Vasile Popa „compromisul” PD-PSRM care s-a întâmplat vineri în Parlamentul RM”.

Potrivit sursei, Cornel Cernei, un alt tânăr participant la protest, împărtășește opinia des vociferată și de Platforma DA, că populația are probleme mult mai grave, cum ar fi sărăcia, insuficiența locurilor de muncă, reforma în domeniul sănătații și educației, și nicidecum schimbarea sistemului electoral așa cum vrea Plahotniuc.

„Nouă ne e dor de casă. Nu am venit aici de la o viață bună. Noi iubim Moldova”, este declarația emoționantă a Anastasiei Prisacaru la flashmobul de la Berlin de duminică.

Vasile Popa are un mesaj pentru guvernanți, din numele diasporei: „Am lăsat acasă familia, casa, patria. Mai mult ca oricine detestăm această guvernare, pe acești lași, pe acești corupți, pe acești ipocriți. De aceea vă transmit, dle Plahotniuc, și dvs, dle Candu, care ați binevoit să ne întâlniți aici la 3 ziua când nu puteau să vină moldovenii noștri să vă spună două cuvinte: o să stați la pușcărie. Vă așteaptă penitenciarul 13, împreună cu Filat, Plahotniuc, Dodon și toți restul”.

Andrei Năstase laudă inițiativa participanților la acțiunea de protest de la Berlin și face apel la diasporă să se unească și să susțină inițiativele de bună credință de la Chișinău: „Berlinul a dat startul protestelor din diaspora, în semn de solidaritate cu cele de la Chișinău. Dragi compatrioți alungați de acasă de acești „politicieni” nenorociți care se tot perindă la putere de ani de zile, uniți-vă. Susțineți acțiunile celor care mai sunt acasă. Vorbiți cu rudele și prietenii de acasă. Faceți ca vocea noastră, a tuturor oamenilor care își iubesc Țara, să fie auzită cât mai departe. În zilele de lucru nu va fi cu putință, dar cum ar fi ca duminica, tradițional la orele 12.00 (ora MD), să protestați la ambasadele sau consulatele RM din apropierea dvs?

Noi, acasă, apărăm țara cum putem. Voi, departe (deocamdată), aveți o putere mai mare decât vă imaginați. Puteți sensibiliza cancelariile străine preocupate de alte zone geografice.

Aşa cum bine spunea și un domn la protestul de la Berlin, „să ne trezim, să fim solidari, uniți, să punem umărul și să schimbăm ceva””, conchide liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților