[ X ]
[ X ]
[ X ]
Protest în apropiere de punctul de trecere Leușeni. Poliția de Frontieră: „Este unul ilegal”
6 August

Astăzi, de la ora 19:10 un grup de transportatori auto, care nu au avut acces de intrare în România, a blocat traseul din apropierea punctului de trecere a frontierei Leușeni, pe sensul de ieșire din Republica Moldova.

Poliția de Frontieră comunică că protestul acestora este calificat ca unul ilegal, iar blocajul accesului în punctul de trecere Leușeni crează neînțelegeri din partea altor cetățeni aflați în trafic.

„Mai mult ca atât, majoritatea din manifestanți prestează servicii ilegale de transport, activitățile cărora au fost constatate de însăși autoritățile statelor europene, iar acest fapt taxează Republica Moldova pe plan internațional.

În acest sens, solicităm persoanelor în cauză de a debloca traseul și de a desfășura protestul în mod pașnic în locuri care nu ar deranja circulația transfrontalieră.

De menționat că la ieșirea din Republica Moldova, polițiștii de frontieră verifică doar actele de călătorie, efectuează termometria pentru a se asigura că persoanele nu prezintă simptome dr infecție Covid-19, precum și dacă nu cad sub incidența regimului de autoizolare 14 zile. Verificările riguroase sunt efectuate pe partea română, unde reiterăm recomandarea ca înainte de a planifica călătoria să se informeze din surse oficiale despre regulile și restricțiile impuse în perioada de pandemie la intrarea într-un stat UE”, menționează Poliția de Frontieră.

La fel, Poliția de Frontieră susține cu fermitate că nu va admite orice tip de ilegalitate la frontieră, inclusiv trafic ilicit de pasageri și acele acumulări ilicite de taxe. Pe această linie vom desfășura în continuare mai multe operațiuni de prevenire și combatere acestor criminalități transfrontaliere.

Cristina Parfeni 

Inapoi la arhiva noutaților