[ X ]
[ X ]
[ X ]
Propuneri pentru CSE: Bugetarii rămân acasă, ieșirea în parcuri – permisă, unitățile comerciale redeschise
24 Aprilie

Președintele R. Moldova, Igor Dodon anunță despre unele propuneri pentru Comisia Situații Excepționale(CSE) privind ieșirea etapizată din starea de urgență, transmite CURENTUL.

După ședința Centrului Unic de Comandă, Igor Dodon a spus că de luni, 27 aprilie, se va recurge la scoaterea unor restricții.

„Venim cu propunerea pentru Comisia pentru Situații Excepționale ca bugetarii să rămână în continuare acasă până pe 4 mai, cu excepția instituțiilor de stat care urmează să ofere servicii populației: ASP, CNAS, CNAM, ANOFM, AIPA etc. Se propune ca, începând de luni, să se permită ieșirea în parcuri la plimbări în aer liber, cu asigurarea respectării distanței sociale în grupuri nu mai mari de 3 persoane, dar cu păstrarea restricțiilor pentru terenurile de joacă și cele sportive.

Se propune ca unitățile comerciale nealimentare de toate tipurile să li se permită deschiderea, cu excepția piețelor și centrelor comerciale.

Specialiștii ne propun că este prematur să scoatem restricțiile pentru HORECA. Câteva zile în urmă s-a permis livrarea, astăzi CSE va discuta acest subiect”, a spus Igor Dodon.

De asemenea, Președintele țării a vorbit și despre acordarea împrumuturilor de peste hotare.

„Dacă legile de ieri vor fi blocate de CCM, atunci cel mai probabil începând cu 1 mai în R. Moldova nu se vor achita pensiile, nu se vor achita salariile bugetarilor, cele 1,3 miliarde de lei pentru sectorul medical nu vor putea fi finanțate, 1,5 miliarde pentru drumuri la fel, peste un miliard jumătate pentru agenții economici vor fi blocate”, a mai spus Igor Dodon.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților