[ X ]
[ X ]
[ X ]
Propuneri pentru Comisia Situații Excepționale: Interzicerea ieșirii din casă noaptea, cetățenii reveniți în țară să procure polița medicală
26 Martie

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a informat că va veni cu noi propuneri de restricție pentru a fi aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale, transmite CURENTUL.

Despre propunerile care le va face, Președintele a vorbit după ședința Centrului Unic de Comandă.

„Venim cu propunerea ca medicii, care sunt în prima linie, să fie toți testați. La fel și lucrătorii vamali și de frontieră.

A doua propunere este ca – cetățenii, care sunt aduși acasă cu rutele charter, și nu sunt plătitori de poliță de asigurare medicală, să o procure, înafară de copii și de cei care se pensionează.

De asemenea, propunem introducerea obligativității acestor cetățeni de a sta în carantină 14 zile.

De asemenea, propunem să declarăm săptămâna viitoare liberă pentru toți, cu păstrarea salariului celor din instituțiile de stat, dar vedem ce facem și cu mediul privat. Toți să aibă zile libere, înafară de anumite tipuri de servicii.

Rog Comisia să examineze posibilitatea de a introduce un regim special, care ar interzice ieșirea din casă în perioada de noapte fără strictă necesitate.

De asemenea, să aprobe acele 4 mln. de lei din partea Președinției, care am decis să-i întoarcem în bugetul de stat, pentru că nu avem nevoie acum de aceste cheltuieli, și banii să fie redirecționați sistemului medical”, a menționat Igor Dodon.

Comisia pentru Situații Excepționale se va convoca astăzi.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților