[ X ]
[ X ]
[ X ]
Propunerea fracțiunii PSRM în CMC: Până la finalul lunii iulie 50 de troleibuze ar putea fi dotate cu aer condiționat
19 Iunie

Președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a comunicat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că a înaintat demersuri pentru ca 15 milioane de lei să fie alocate pentru dotarea a 50 de troleibuze cu aer condiționat, pentru ca, pe timp de vară, locuitorii capitalei să se simtă confortabil în transport, informează CURENTUL.

Ion Ceban a declarat că în orele de vârf în troleibuze „este dezastru”. „Propunem alocarea de 15 milioane de lei prin modificarea bugetului CMC pentru anul 2018, prin diminuarea sursei de finanțare aprobată pentru Regia Transport Electric pentru asamblarea a 20 de troleibuze – lucrările în acest caz, practic, nu au pornit nici pe o filieră. Astfel,  cu acești 15 milioane de lei pot fi asigurate cu aer condiționat 50 de troleibuze noi, cu termen de exploatare de până la 5 ani – în total sunt 108 astfel de unități.

Dotarea cu aer condiționat este posibilă cât mai curând. În principiu, am putea realizat lucrul acest până la finalul lunii iulie”, a declarat șeful fracțiunii PSRM în CMC.

Ion Ceban a spus că în 10 zile pot fi dotate cu aer condiționat 10 unități de transport – potrivit celor de la Regia Transport Electric. „Este nevoie doar de voință politică, dar ea trebuie să fie. E regretabil că nu s-a făcut acest lucru până acum”, a subliniat socialistul.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților