[ X ]
[ X ]
[ X ]
Propunere: Alegerile prezidențiale din toamnă – abandonate, Constituția R. Moldova – revizuită
6 Aprilie

Avocatul Ion Dron propune abandonarea alegerilor prezidențiale din toamnă și modificarea Constituției pentru lichidarea instituției prezidențiale sau reducerea atribuțiilor acestei autorități, transmite CURENTUL.

Despre această idee avocatul a vorbit în cadrul unei conferințe de presă, unde a declarat că, după ce se va termina criza pandemică, va apărea criza economică.

„Este greu de anticipat dimensiunea acestei crize. După tratamentul medical suportat astăzi avem nevoie de o recuperare pentru a reveni la forma inițială în sectorul economic. Prioritatea nr.1 ar trebui să fie concentrarea maximă pentru ca impactul să fie mai puțin dureros pentru mediul de afaceri și populație. Să ne aruncăm în campanie electorală după criza medicală este o sinucidere. Guvernul trebuie încurajat, el este așa cum este și întreprinde măsurile cum poate. Trebuie să fim solidari cu medicii, dar nu cu cei care i-au trimis în prima linie fără echipamente”, a spus Ion Dron.

Potrivit avocatului, proiectul de lege pentru modificarea Constituției ar putea fi pregătit până la 30 mai, iar între 1 iunie -1 iulie să fie propus dezbaterilor publice, ulterior – aprobat de Parlament, după – transmis Curții Constituționale și până la sfârșit de octombrie – retrimis Parlamentului. Prin abandonarea alegerilor se va scăpa de o formă de guvernământ care a creat doar probleme, vom obține o stabilitate politică și se va reduce exercițiile simbolice ale instituției, potrivit lui Ion Dron.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților