[ X ]
[ X ]
[ X ]
Promovarea R. Moldova pe arena internațională la Expo Dubai
1 Octombrie

Republica Moldova participă în perioada 1 octombrie 2021 – 31 martie 2022 cu un pavilion național la Expoziția Mondială de la Dubai, transmite CURENTUL.

La nivel internațional expoziția constituie o platformă unică de prezentare a celor 192 de țări participante într-un singur spațiu cu implicarea sectoarelor guvernamentale și de afaceri, iar vizitatorii vor putea explora țările participante fără a călători în acestea.

În cadrul evenimentului, Republica Moldova participă cu un pavilion național cu o suprafață de 393 m.p. iar conceptul implică promovarea țării noastre pe arena internațională prezentând cultura și tradițiile, industria agroalimentară, cele mai de succes modele de afaceri, precum și utilizarea tehnologiilor informaționale în promovarea profilului țării în exterior.

În pavilion sunt expuse haine naționale, obiecte meșteșugărești, precum și proiecții despre procesul de producere a vinului în mod tradițional, panouri informative și prezentări ale economiei naționale și oportunităților investiționale. Pavilionul este dedicat Brandului de țară „Pomul Vieții” care relatează despre Moldova din perspectiva zonelor: „Discover”, „Taste”, „Invest”, „Craft and Wine”.

Totodată, producătorii moldoveni vor avea ocazia să participe la evenimente economice care se vor desfășura în cadrul Expo Dubai unde vor avea ocazia să participe la întrevederile B2B și să exploreze piețe de desfacere noi.

În cadrul expoziției, se va desfășura Ziua Republicii Moldova pe data de 3 martie 2022 prin organizarea unui concert cu artiști locali, prezentarea diversității gastronomice naționale, organizarea unei delegații oficiale și ale altor evenimente conexe.

Conform estimărilor organizatorilor, expoziția mondială de la Dubai va fi vizitată de circa 25 de milioane de persoane, dintre care 70% – vizitatori de peste hotarele ţării gazdă. Este a 4-a participare a țării noastre la un eveniment de o astfel de amploare. Anterior Republica Moldova a participat la expozițiile mondiale de la Hanover, Germania (2000), Shanghai, Republica Populară Chineză (2010) și la Milano, Italia (2015).

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților