[ X ]
[ X ]
[ X ]
Promo-LEX: Facem apel către opoziție să discute între fracțiuni asupra candidaturilor a trei membri CEC
17 Septembrie

Asociația Promo-LEX apreciază constituirea Comisiei Electorale Centrale (CEC) în termene legale, dar atrage atenția asupra componenței incomplete a autorității, transmite CURENTUL.

În opinia Promo-LEX ambele fracțiuni opozante – Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și Partidul Politic „Șor” – trebuie prin dialog să ajungă la un consens privind candidaturile celor 3 membri CEC.

„De asemenea, atragem atenția că, absența de la deliberări a membrilor CEC desemnați de BCS, în condițiile în care și fracțiunea BCS a părăsit ședința Parlamentului, poate fi tratată drept un semnal alarmant cu privire la imparțialitatea respectivilor potențiali membri ai CEC. Amintim că potrivit jurământului depus de membrii Comisiei aceștia trebuie să-și exercite „fără părtinire atribuțiile”.

Chiar dacă Comisia este funcțională și cu 6 membri, ședințele CEC fiind deliberative dacă la ele participă majoritatea membrilor, suntem de părere că, componența trebuie să fie completată în mod urgent pentru a asigura eficiența, reprezentativitatea și legitimitatea plenară a instituției. În plus, Comisia trebuie deja să demareze procesul de organizare a alegerilor locale noi din 21 noiembrie 2021”, spune Promo-LEX.

Promo-LEX face apel către opoziția parlamentară să dea dovadă de responsabilitate, să discute între fracțiuni asupra candidaturilor și să înainteze fără amânare Parlamentului pentru desemnare și confirmare candidaturile a trei membri ai CEC.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților