[ X ]
[ X ]
[ X ]
Promo-LEX: Facem apel către Inspectoratul General de Poliție să se conducă de regulament și nu de această circulară a CEC
22 Februarie

Asociația Promo-LEX, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, a prezentat ultimul raport de monitorizare a scrutinului din 24 februarie – Raportul nr. 5, informează CURENTUL.

Potrivit directorului de Program Promo-LEX, Pavel Postica, concurenții electorali au devenit mult mai activi în perioada de monitorizare.

„În majoritatea cazurilor, concurenții electorali au devenit mult mai activi. Au fost atestate cel puțin peste 1000 de evenimente electorale. Pe primul loc este Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, urmează Partidul ȘOR, Partidul Nostru și altele”, a precizat el.

Potrivit aceluiași raport, cele mai active campanii, după teritoriu, au fost la:

1. Chișinău,

2. Bălți,

3. Cahul.

În același timp au fost înregistrate 196 de cazuri drept utilizare de resurse administrative.

„Suntem nevoiți să atestăm cazuri de PR negru împotriva concurenților electorali”, a mai adăugat Postica.

Totodată, au fost atestate cel puțin 4 cazuri de discursuri de ură.

Prin urmare, reprezentantul Promo-LEX a făcut un apel către Poliția Republicii Moldova. „Considerăm neîntemeiată și ieșită din comun o circulară a Comisiei Electorale Centrale (CEC), prin aceasta CEC practic a permis efectuarea agitației în incinta secțiilor electorale pentru alegătorii care vor veni în vestimentația cu simbolica concurentului electoral. Vrem să facem apel către Inspectoratul General de Poliție să se conducă de regulament și nu de această circulară – cu conținut informativ”, a conchis el.

Raportul întreg poate fi citit la acest link.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților