[ X ]
[ X ]
[ X ]
Proiectul de lege privind drepturile victimelor în cazul infracțiunilor privind viața sexuală, remis spre examinare Guvernului
27 Noiembrie

Ministerul Justiției a elaborat și a remis spre examinare și aprobare în ședință de Guvern, proiectul Hotărârii Guvernului privind aprobarea proiectului de lege pentru modificarea unor acte normative, în partea ce ține de asigurarea drepturilor victimelor în cazul infracțiunilor privind viața sexuală, transmite CURENTUL.

Acest proiect de lege este menit să fortifice drepturile victimelor infracțiunilor ce atentează la libertatea și inviolabilitatea sexuală a acestora prin adaptarea cadrului normativ intern la standardele și practicile internaționale.

Proiectul de lege a fost elaborat de un grup de experţi format din reprezentanţi ai organelor de drept, procurori, judecători şi reprezentanţi ai ONG-urilor care lucrează cu victimele infracţiunilor privind viaţa sexuală.

De asemenea, acest proiect de lege a fost consultat cu experţi internaţionali, reprezentanţi ai Consiliului Europei, mediul academic şi reprezentanţi ai societăţii civile din Republica Moldova şi din Europa.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților