[ X ]
[ X ]
[ X ]
Proiectul „Cahul – Capitala Tineretului 2018” a fost lansat
24 Februarie

În Piața Independenței din mun. Cahul a avut loc lansarea proiectului ,,Cahul – Capitala Tineretului 2018”, transmite CURENTUL.

La eveniment au participat secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cerecetării în domeniul tineretului și sportului, Radu Rebeja, reprezentanți ai administrației publice locale de nivelul I și II, reprezentanți ai organizațiilor de tineret din țară și de peste hotare și alte oficialități.

Municipiul Cahul a fost desemnat Capitala Tineretului 2018 pe 12 august anul trecut, în cadrul evenimentului Ziua Internațională a Tineretului, marcat la Varnița. Programul ,,Capitala Tineretului” reprezintă o iniţiativă preluată din experienţa Forumului European de Tineret şi presupune selectarea unei localităţi din Republica Moldova, în cadrul căreia, pe parcursul unui an, sunt concentrate activităţile de tineret ale Autorităţii Publice Locale, ONG-uri regionale şi naţionale, organizaţiilor internaţionale, precum şi ale Autorităților Publice Centrale.

Programul are ca misiune asigurarea creării oportunităţilor de dezvoltare multilaterală a tinerilor în vederea participării active a acestora în viaţa economică, socială şi culturală a ţării, dar și dezvoltarea localităților prin implicarea tinerilor.

Proiectul ,,Capitala Tineretului” se află la cea de-a VIII-a ediție, anterior acest statut a fost deținut de orașele: Ungheni – 2011, Cahul – 2012, Ialoveni – 2013, Soroca – 2014, Sângerei – 2015, Ialoveni – 2016, Varnița –2017.

Ediția 2018 a proiectului presupune realizarea a peste 25 de activități pentru tineret și este organizat cu sprijinul financiar al Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților