[ X ]
[ X ]
[ X ]
Proiectele investiționale a 48 de migranți sau rudele acestora, susținute prin Programul „PARE 1+1”
24 Iunie

48 de afaceri create de lucrătorii migranţi sau rudele acestora vor beneficia de susţinere financiară prin intermediul Programului de Atragere a Remitențelor în Economie „PARE 1+1”, gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și finanțat de Uniunea Europeană, transmite CURENTUL.

Titularii proiectelor investiționale au semnat cu ODIMM contractele de finanțare în sumă totală de 11,46 mil.lei, ceea ce va contribui la atragerea în economie a 30,13 mil. lei investiții și crearea a 114 locuri de muncă.

Din totalul solicitărilor de finanțare nerambursabilă, 30 afaceri sunt demarate în agricultură și orientate spre diferite tipuri de activitate: cultivarea cerealelor și viței-de-vie, cultivarea legumelor în spații protejate, înființarea plantației de nuci și pruni, măr, vișin, creșterea animalelor (iepuri, chinchila), apicultură. Totodată, 12 întreprinderi activează în domeniul prestării serviciilor (servicii de agrement, medicale, întreținere corporală, alimentație publică în zonele rurale, transportul pasagerilor și mărfurilor, reparații auto, depozitarea fructelor și legumelor) și 6 întreprinderi în industria prelucrătoare, cu activități în industria alimentară, producerea blocurilor de beton, pavajului și fabricarea articolelor din fier forjat, aparatelor de distribuție și control a electricității, producerea furajelor tocate și granulate, etc.

Din cele 48 de afaceri, aprobate pentru susținere financiară nerambursabila, de către Comitetul de Supraveghere al Programului de Atragere a Remitențelor în Economie ”PARE 1+1”, 19 sunt nou create, iar 29 întreprinderi sunt în faza extinderii. Analiza remitențelor relevă faptul că noii beneficiari ai Programului vor investi remitențele provenite din munca desfășurată în 11 state: Italia, Marea Britanie, Rusia, SUA, Israel, Germania, Franța, Danemarca, Spania, România, Irlanda.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților