[ X ]
[ X ]
[ X ]
Proiectele finanțate în cadrul Programului de Activități pentru Reintegrarea Țării au fost selectate
14 Aprilie

Comisia pentru selectarea proiectelor în cadrul Programului de activități de Reintegrare a Țării a examinat proiectele ce urmează a fi finanțate în anul 2020, transmite CURENTUL.

Membrii Comisiei au validat lista proiectelor ce urmează a fi propusă spre aprobare prin Hotărâre de Guvern și proiectele neeligibile, care fie au fost depuse după expirarea termenului, fie au avut un dosar incomplet. În total, au fost depuse 120 de proiecte în valoare de peste 74 milioane lei, cu contribuție proprie de 20 de milioane.

Au fost examinate proiectele depuse pentru finanțare potrivit celui mai mare impact direct pentru cetățenii noștri, care locuiesc în Zona de Securitate, inclusiv și reieșind din situația curentă.

Depunerea dosarelor a fost posibilă în perioada 01 ianuarie – 10 februarie 2020, acesta fiind al 12-lea apel de proiecte în cadrul Programului de Activități pentru Reintegrarea Țării. În total, în perioada 2011 – 2019, au fost finanțate 393 proiecte în valoare de 111.74 milioane lei.

Bugetul anual al Programului de Acțiuni pentru Reintegrarea Țării este de 15 milioane lei. Sunt eligibile pentru concurs proiectele ce urmează a fi implementate în Zona de Securitate și care reflectă activități specifice, cum ar fi dezvoltare comunitară și regională, reabilitare și renovare a infrastructurii locale, modernizare a instituțiilor sociale-cheie, soluționare a problemelor stringente de dezvoltare, asigurare a serviciilor publice esențiale, precum și acțiunile care contribuie la promovarea măsurilor de consolidare a încrederii între populația de pe ambele maluri ale Nistrului și la realizarea obiectivului guvernamental de reintegrare a țării.

În perioada imediat următoare, Comisia va spune Guvernului pentru aprobare proiectul Hotărârii cu lista de proiecte, iar localitățile vor putea să implementeze până la finele anului curent proiectele sale.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților