[ X ]
[ X ]
[ X ]
Proiectele de reconstrucție a infrastructurii Moldovei pot fi vizualizate online pe o hartă interactivă
19 Octombrie

Peste 90 de proiecte investiționale de reconstrucție a infrastructuri din Republica Moldova încadrate în cinci priorități strategice pot fi vizualizate pe harta interactivă a Planului de Reconstrucție a Infrastructurii din Moldova https://msp.gov.md a Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Potrivit lui Andrei Spînu, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, cele cinci priorități strategice de reconstrucție a Moldovei țin de infrastructurta rutieră, infrastrcutura feroviară și portuară, infrastructura rețelelor de aprovezionare cu apă și canalizare, dezvoltare regională și rurală, precum și modernizarea transportului interurban. Ministrul Andrei Spînu a menționat că valoarea totală estimată a proiectelor de reconstrucție a Moldovei este de circa 15 miliarde de Euro.

Harta interactivă, dezvoltată cu suportul USAID prin intermediul programului Reforme Instituționale și Structurale în Moldova, a fost prezentată de Guvernul Moldovei partenerilor internaționali în cadrul ediției a patra Platformei de Suport pentru Moldova, desfășurată recent la Chișinău.

Harta https://msp.gov.md reprezintă o platformă online unde pot fi vizualizate detaliile privind proiectele prioritare de reconstrucție a drumurilor, căilor ferate, podurilor, rețelelor de apă și canalizare, modernizarea transportului interurban, precum și infrastructurii aeroportuare și portuare de stat etc. Această platformă, disponibilă în limbele Română și Engleză și accesibilă tuturor persoanelor interesate, servește drept un instrument important de vizualizare a proiectelor de infrastructură în identificarea și în atragerea de fonduri pentru proiectele de reconstrucție a infrastructurii Moldovei.

Realizarea planului de reconstrucție a infrastructurii Moldovei are stabilite două repere 2030 și 2050, iar implementarea acestor proiecte vor ajuta Moldova să se conceteze cu Uniunea Europeană și să impulsioneze dezvoltarea economică a țării, dar vor avea un impact și asupra Ucrainei, datorită înbunătățirii rețelei de transport ca parte a coridoarelor de solidaritate dintre Ucraina și Moldova.

Inapoi la arhiva noutaților