[ X ]
[ X ]
[ X ]
Proiect de lege privind acordarea indemnizației pentru carantină unuia dintre părinți
12 Martie

Deputatul fracțiunii „ACUM Platforma DA”, Liviu Vovc, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că va insista pe includerea pe ordinea de zi a unui proiect de lege ce prevede acordarea indemnizației părinților nevoiți să stea acasă cu minorii în perioada de epidemie, informează CURENTUL.

„Este un proiect de lege care, din păcate, nu a fost susținut de deputații din Parlament pentru a fi inclus în regim de urgență pe ordinea de zi. Personal, având gemeni de doi ani, sunt direct afectat de acest lucru pentru că ambii părinți lucrăm și nu are cine să stea cu copiii. Miercuri, ministra a spus că părinții ar trebuie să-și ia concediu din cont propriu neplătit pentru a sta cu copiii acasă. Ceea ce noi considerăm că nu este corect”, a spus Vovc.

„În acest context, am înregistrat ieri un proiect de lege care include un nou aliniat, care presupune că, în perioada de epidemie, în cazul în care este sistată activitatea instituțiilor de învățământ și este necesară îngrijirea și supravegherea copiilor de până la 10 ani să fie acordată îndemnizația pentru carantină unuia dintre părinți”, a spus deputatul.

Prin urmare, Vovc a susținut: „Chiar astăzi, voi transmite acest proiect de lege Guvernului și voi insista ca el să fie inclus pe ordinea de zi cât mai rapid”.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților