[ X ]
[ X ]
[ X ]
Proiect de infrastructură fără precedent – la Orhei va fi deschis OrheiLand! Se lucrează zi și noapte!
22 Mai

Pe 1 iunie, De ziua Internațională a Protecției Copilului, primarul de Orhei, Ilan Șor, va deschide cel mai mare centru cultural-familial din țară, cu o suprafață de 20 de mii de metri pătrați. Va fi cel mai deosebit loc de distracții pentru copii și întreaga familie, iar, la fel de important este că toate facilitățile vor fi gratuite, transmite CURENTUL.

Proiect de infrastructură fără precedent – la Orhei va fi deschis „OrheiLand”! Se lucrează zi și noapte!

Centrul va fi dotat cu atracții moderne, zeci de tobogane gonflabile și trambuline.

Principalele atracții ale centrului vor fi o casă „cu-susul-în-jos” și un havuz muzical. Pentru adulți și tineri va fi construită o zonă verde cu o alee de bowling. De asemenea, vizitatorii centrului vor putea să simtă energia junglei, urcând pe liane și poduri suspendate.

Cea mai impresionantă atracție a parcului va fi zona cu apă. Cascada, Cel de-al nouălea val – sunt doar câteva dintre denumirile zecilor de atracții de apă care vor fi construite în centru. Fiecare atracție va fi echipată cu o piscină care va impresiona cu dimensiunile sale – înălțime de 7-8 metri și lungimea de până la 16.

Zilnic, în incinta centrului vor fi organizate evenimente culturale și de divertisment. O suprafață de peste 4 mii de m2 va fi echipată cu o scenă. Aici vor fi desfășurate, concerte și alte evenimente distractive pentru copii și tineri.

În prezent, lucrările de construcție sunt în toi, iar peste 200 de muncitori lucrează în regim non stop, pentru ca proiectul să fie dat în exploatare în termenul stabilit.

Pentru construcția Centrului cultural-familial „Orheiland” este preconizată utilizarea a 5 000 de tone de nisip, 5 000 de tone de piatră și 1 000 de tone de beton. Aproximativ 14 000 de m2 vor fi pavate, iar 10 000 de m2 – acoperite cu gazon verde. Pentru a ilumina centrul, au fost instalați 108 stâlpi de iluminat.

Mai mult Centrul cultural-familial „OrheiLand”, va avea o capacitate de peste 50 mii de persoane.

La dispoziția vizitatorilor centrului vor fi deschise puncte comerciale cu cel mai proaspăt și delicios fast-food.

Potrivit Primarului Ilan Șor acest proiect este realizat pentru locuitorii municipiului Orhei, dar și pentru întreaga țară:

„M-au inspirat locuitorii orașului meu, deoarece zilnic comunic cu ei și am vrut foarte mult să fac ceva pentru ei. Va fi o „insulă comunistă” în Moldova, deoarece, la fel ca înainte, totul va fi gratuit. Noi unim zona unde se află complexul cu iazul de aici, cu plaja, cu stadionul. Acesta va fi un complex familial unic pentru Moldova, care îi aparține orașului. La 1 iunie, de Ziua Copiilor, eu fac un cadou copiilor orașului meu, dar și celorlalți”.

Intrarea în centru și utilizarea tuturor facilităților de divertisment vor fi gratuite pentru toată lumea!

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților