[ X ]
[ X ]
[ X ]
Proiect CURENTUL: Nu ai să crezi care va fi primul Decret semnat de Iurie Leancă dacă ajunge Președinte al R. Moldova!
24 Septembrie

Fostul premier Iurie Leancă, candidat la funcția de Președinte al R. Moldova din partea Partidului Popular European din Moldova, a răspuns la provocarea portalului nostru și ne-a răspuns la cele trei întrebări pe care i le-am adresat.

Astfel, aflăm că pentru Iurie Leancă, funcția de Președinte al R. Moldova înseamnă: “o șansă de a lucra pentru prosperitatea și bunăstarea Moldovei. Acestea nu pot fi realizate decât continuând drumul spre Vest. Avem nevoie de prietenii noștri din Vest pentru a oferi cetățenilor o viață mai bună. Adică salarii mai bune, pensii mai bune, piețe de desfacere pentru producători, o justiție cu adevărat dreaptă”.

Primul decret pe care care-l va semna dacă va ajunge Președinte al R. Moldova, va fi: “cred că prima prioritate este aducerea în Moldova a unei Misiuni a Uniunii Europene formată din procurori și judecători care să ne ajute să punem ordine în justiția de la noi. Astfel, având un ajutor extern neimplicat în afacerile locale, putem găsi cu adevărat o soluție la problemele pe care le avem cu oligarhii”.

Fără o abordare solidă, sistematică a reformei în Justiție nu o să reușim decât să înlocuim un oligarh (Plahotniuc) cu alții (poate cei doi Țopa, poate alții).

Din echipa lui Iurie Leancă, în calitate de șef al statului, vor face parte următoarele persoane: “În echipa mea se vor regăsi cu siguranță specialiști din guvernul pe care l-am condus, specialiști cu care am lucrat și la viziunea de țară. Vorbim de pro-europeni convinși, specialiști, dintre care unii au jucat un rol în negocierile care au dus la suspendarea vizelor”.
Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților