[ X ]
[ X ]
[ X ]
Proiect CURENTUL: Aceștia sunt oamenii care vor face parte din echipa Anei Guțu, dacă ea ajunge Președinte al R. Moldova
22 Septembrie

Ana Guțu, candidat la funcția de Președinte al R. Moldova din partea partidului unionist Dreapta, a răspuns la provocarea portalului nostru și ne-a răspuns la cele trei întrebări pe care i le-am adresat.

Astfel, aflăm că, pentru Ana Guțu funcția de Președinte al R. Moldova înseamnă „utilizarea instrumentarului legal al puterii executive, precum este președinția, pentru realizarea unirii Republicii Moldova cu România. Pentru aceasta voi uza de atribuțiile mele constituționale, pe dimensiunea politicii externe pentru a sensibiliza opinia publică internațională în problematica unirii Republicii Moldova cu România. Voi acorda un milion de cetățenii fraților de peste Prut și voi iniția amendarea legii electorale în vederea introducerii votului prin internet, prin corespondență și prin procură, astfel opțiunea unionistă la alegerile parlamentare va crește în procente, ceea ce va asigura o majoritate unionistă în parlamentul Republicii Moldova. Voi înainta inițiative legislative menite să ajusteze cadrul legal anticorupție cu cel al României, voi constitui un Consiliu de securitate mixt, din care vor face parte personalități din Româna și NATO. Voi propune amendarea legislației bancare, prin care vor fi interzise acționariatele întreprinderilor off shore în băncile comerciale din Republica Moldova. Voi înainta în parlament proiectul Legii lustrației, prin care persoane cu trecut kgb-ist și comunist, dar și persoane suspectate și judecate pentru acte de mare corupție de la 1991 până în prezent, să nu fie acceptate în funcții cu demnitate de stat deocamdată în Republica Moldova, și ulterior în România reîntregită. Voi propune proiectul de lege cu privire la reforma teritorial-administrativă pentru trecerea la județe și descentralizarea totală a puterii locale. Voi iniția procedura de unificare a spațiului securitar și diplomatic al Republicii Moldova cu cel al României”.

Primul decret pe care-l va semna, dacă va ajunge Președinte, va fi „Decretul pentru anularea consecințelor Pactului Hitler-Stalin (Molotov-Ribbentrop) și declararea revenirii teritoriului actual al Republicii Moldova în componența României”.

Din echipa Anei Guțu, în calitate de șef al statului, vor face parte următoarele persoane: „Ilie Ilașcu, erou român, Dorin Dușciac, doctor în științe fizice (Franța), Dan Nicu, sociolog,Ludmila Coadă, doctor în istorie, conferențiar, și alți colegi specialiști din echipa partidului unionist Dreapta, Constantin Codreanu, antropolog, Ala Mîndîcanu,doctor în economie (Montreal, Canada); în calitate de consilieri externi – Stephane Courtois (autorul Cărții Negre a Comunismului, specialist în condamnarea crimelor comunismului)și alte personalități notorii din politica internațională, ale căror nume nu le pot da în acest moment”.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților