[ X ]
[ X ]
[ X ]
Programul „Prima Casă” va fi simplificat
20 Mai

Condițiile de eligibilitate în cadrul Programului „Prima casă” vor fi simplificate prin reducerea cotei de participație proprie și extinderea categoriilor de beneficiari, transmite CURENTUL.

Comisia economie, buget și finanțe a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, raportul la proiectul de lege pentru modificarea Legii privind unele măsuri în vederea implementării Programului de stat „Prima casă”. Proiectul urmează a fi înaintat spre dezbateri în plen.

Acesta presupune micșorarea cotei participației proprii inițiale în Program de la 10% la 5% din prețul de procurare a locuinței.

Totodată, proiectul de lege prevede majorarea vârstei solicitanților care pot accesa Programul – de la 45 la 50 ani.

Devin eligibile și persoanele fizice care dețineau în proprietate un imobil, dar al cărui spațiu locuibil depășea 9 m2 per persoană.

De asemenea, proiectul de lege prevede includerea în categoriile beneficiarilor de compensații și a persoanelor care au accesat un credit ipotecar până la lansarea Programului – martie 2018.

Programul de stat „Prim casă” are drept scop facilitarea accesului persoanelor fizice la procurarea unei locuințe prin contractarea de credite ipotecare garantate parțial de stat.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților