[ X ]
[ X ]
[ X ]
Programul pentru Justiție Transparentă în Moldova a fost lansat! Bugetul este de 4,9 mln. dolari
23 Iunie

Ministerul Justiției în comun cu Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) a lansat un proiect pentru îmbunătățirea administrării și sporirea transparenței instituțiilor din sectorul justiției. Echipa proiectului va elabora soluții și va implementa tehnologii informaționale prin internet, accesibile tuturor cetățenilor, transmite CURENTUL.

Bugetul Programului pentru Justiție Transparentă este în valoare de 4,9 milioane dolari. În perioada 2017 – 2019, USAID va acorda asistență tehnică partenerilor locali pentru a actualiza Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD) interconectat la alte softuri guvernamentale. PIGD va fi un instrument de automatizare pentru reducerea corupției și pentru promovarea transparenței în sistemul judecătoresc prin utilizarea datelor și gestionarea electronică a dosarelor, dar și monitorizarea standardelor de performanță.

Prin consolidarea și perfecționarea administrării, transparenței instituțiilor din sectorul justiției și prin utilizarea tehnologilor moderne, programul USAID va contribui la îmbunătățirea accesului cetățenilor la serviciile judiciare de înaltă calitate. Mecanismele IT avansate în sistemul judecătoresc reprezintă o modalitate eficientă de îmbunătățire a managementului informației și de creare a unui sistem transparent, aproape de cetățeni.

PIGD va include serviciul e-notificare, ce va permite cetățenilor să primească actualizări ale instanțelor judecătorești prin alerte automate pe e-mail, cum ar fi înștiințări despre ședințe și termenele limită. De asemenea, va fi implementat serviciul e-filling, ce va permite înregistrarea electronică a dosarelor.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților