[ X ]
[ X ]
[ X ]
Programul „Novateca” a lansat campania „Ne vedem la bibliotecă!”
19 Septembrie

Ministerul Culturii în parteneriat cu programul „Novateca”, au lansat în premieră campania de sensibilizare „Ne vedem la bibliotecă!”. Obiectivul campaniei este de a informa cetățenii despre oportunitățile oferite de bibliotecile publice din țară, care au devenit instituții vitale pentru dezvoltarea comunităților din Moldova, transmite CURENTUL.

Pe parcursul campaniei „Ne vedem la bibliotecă!”, care se va desfășura în perioada septembrie-noiembrie 2016, în cele peste 800 de biblioteci publice din rețeaua „Novateca”, membrii comunității vor putea accesa gratuit internetul și serviciile electronice, participa la instruiri IT și limbi străine, ateliere tematice în domeniul sănătății și agriculturii, activități educative pentru copii și adolescenți, cluburi de interese și inițiative comunitare.

Programul „Novateca” este un program cu durata de cinci ani, implementat de organizația IREX Moldova, cu sprijinul Fundației Bill și Melinda Gates, al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și al Ministerul Culturii și are scopul de a transforma peste 1000 de biblioteci publice din Republica Moldova în centre comunitare vibrante și pline de viață, unde cetățenii Republicii Moldova vor putea beneficia de acces gratuit la tehnologii moderne și servicii de bibliotecă proprii necesităților locale, sub îndrumarea bibliotecarilor bine-instruiți și a altor parteneri comunitari.

Începând cu luna iunie 2016, fiecare a doua bibliotecă publică din Moldova a beneficiat de echipament modern și instruiri pentru bibliotecari. În total, peste 800 de biblioteci publice din Moldova au fost dotate cu peste 2700 de calculatoare și tablete, în valoare totală de 3 milioane de dolari SUA.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților