[ X ]
[ X ]
[ X ]
Programul de Stat „Prima Casă” a fost lansat, oficial, la Chișinău
21 Martie

Programul de Stat „Prima Casă” a fost lansat astăzi la Chișinău, transmite CURENTUL.

În cadrul conferinței de lansare a programului, ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a prezentat beneficiile programului și ce reprezintă acesta.

„Programul oferă garanții băncilor prin intermediul unei garanții de stat. Cetățenii nu vor mai avea nevoie gaj și să mențină o marjă a ratei dobânzii mai moderată. Creditul se face cât se poate de accesibil. Prima de contribuție este de 10%, la dorința beneficiarului poate fi mai mare. Stabilind această marjă, creditul se face mai accesibil pentru toți tinerii. Termenul de rambursare este de 25 de ani, ceva mai mare decât la creditele ipotecare pe piață. Plata luna va fi redusă. Am limitat comisioanele bancare, prin lege, un comision care îl percepe banca 1% la și 0,25% care îl percepe statul, dar intră în costul creditului. Astfel, ratele lunare vor fi mai mici.

Prin acest program ne propunem să venim în sprijinul tinerilor, să-și construiască viitorul acasă. Pentru a adresa întrebările legate de program, am instituit o linie info unde se poate de apelat pentru a primi răspunsuri. Am lansat și un site unde sunt incluse mai multe informații despre program, dar și un calculator estimativ. Începând cu 29 martie, băncile partenere sunt gata să recepționeze clienții cu setul de documente”, a spus Octavian Armașu.

Băncile partenere ale Programului, unde cetățenii pot depune setul de documente sunt: „Victoria Bank”, „Moldindconbank” și „Moldova Agroindbank”.

Programul de Stat „Prima Casă” este susținut de către Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii ODIMM.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților