[ X ]
[ X ]
[ X ]
Programul „Cultură și Creativitate UE-Parteneriatul Estic”: Realizările în Moldova
24 Ianuarie

Numărul inițiativelor și discuțiilor în țările Parteneriatului Estic a crescut cu 20% pe parcursul ultimilor trei ani. Aceasta este una din primele concluzii ale Programului UE Cultură și Creativitate, lansat în 2015 în șase țări: Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Moldova, Ucraina și Belarus, transmite CURENTUL.

Programul a avut drept scop susținerea sectoarelor creative și culturale, efectuarea unor cercetări practice, implicarea în elaborarea de strategii și reforme, organizarea instruirilor pentru modernizarea sectorului cultural și oferirea unor oportunități de cooperare culturală internațională, pentru o mai bună înțelegere a rolului culturii.

Realizările programului în Moldova:

– În 2017 la Chișinău a avut loc Forumul Național Cultural, cu genericul „Orașe creative și durabile: Rolul culturii și creativității în dezvoltarea urban”. Cei peste 100 de participanți de la forum au reprezentat autoritățile locale și naționale, societatea civilă, diverse instituții de cultură, afaceri din sfera creativității și organizații internaționale.

– 50 de reprezentanți ai Republicii Moldova s-au înregistrat în programul „Europa Creativă”.

– Raportul privind Dezvoltarea Sectorului Artelor Spectacolului a fost inclus în planul oficial de lucru al Ministerului pentru anul 2017.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților