[ X ]
[ X ]
[ X ]
Profesori și elevi de la „Orizont” protestează la Parlament. Reacția vicepreședintelui Legislativului
7 Septembrie

Mai mulți profesori și elevi de la Liceul Teoretic „Orizont” au organizat, astăzi, o acțiune de protest în fața Parlamentului, în urma expulzării din Republica Moldova a celor 7 cetățeni turci, informează CURENTUL.

Directorul adjunct al Liceului Teoretic „Orizont”, Rodica Țurcan, s-a adresat celor prezenți la manifestație.

„Mai multe persoane au fost sensibilizate de cazul dat, vă mulțumim pentru susținere și suntem convinși că împreună vom reuși poate să salvăm viața acestor persoane”, a precizat ea.

O altă participantă la protest a venit cu o solicitare. „Solicităm, în mod urgent, comunicarea motivului privind reținerea angajaților Liceului Teoretic „Orizont” , precum și a probelor. Acești angajați activează în Republica Moldova pe parcursul a peste 25 de ani, noi îi caracterizăm drept personalități de valoare. Învinuirea apartenenței religioase nu prezintă motiv”, a declarat ea.

Totodată, organizatorii au anunțat despre colectarea unor semnături pentru susținerea celor reținuți.

Vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, ieșit în fața protestatarilor, și-a comunicat poziția cu privire la situația creată. „Vrem să ne asigurăm că tot ce s-a făcut e așa cum prevede legea. Eu sunt deputat în Parlamentul Republicii Moldova și am adresat la exact aceleași întrebări pe care dumneavoastră mi le-ați adresat. Eu sunt deputat în Parlamentul Republicii Moldova și nu cunosc mai multe detalii. Dumneavoastră îmi adresați întrebări la care nu am răspunsuri”, a comunicat acesta.

De menționat că, șeful statului Igor Dodon a cerut informații de la Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova (SIS) cu privire la expulzarea cetățenilor turci. Totodată, Președintele Parlamentului, Andrian Candu a solicitat organizarea unor audieri parlamentare în acest sens.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților