[ X ]
[ X ]
[ X ]
Producția industrială a crescut în luna mai cu 7%
14 Iulie

Biroul Naţional de Statistică comunică că în luna mai 2017, producția industrială s-a majorat față de luna corespunzătoare din anul precedent cu 7,0%, ca urmare a creșterii producției industriale în industria extractivă și în industria prelucrătoare, transmite CURENTUL.

Totodată, s-a înregistrat descreștere la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat.

În ianuarie-mai 2017, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, producția industrială (serie brută) a fost mai mare cu 0,3%, ca urmare a creșterii producției industriale în industria extractivă și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat.

Industria prelucrătoare a scăzut cu 0,3%.

Producția industrială, în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în ianuarie-mai 2017, comparativ cu ianuarie-mai 2016, a crescut cu 2,6%, datorită creșterilor în industria prelucrătoare și a producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat. Industria extractivă a scăzut cu 1,4%.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților