[ X ]
[ X ]
[ X ]
Producătorii și importatorii de cartof – întruniți la ANSA
30 August

La inițiativa Directorului general interimar al ANSA, Ela Malai, la sediul Agenției a avut loc o întrunire a producătorilor și importatorilor de cartof, la care au participat și reprezentanții Ministrului Economiei, a laboratoarelor de referință, șefii Direcțiilor de resort de la ANSA, transmite CURENTUL.

Participanții acestei întruniri au abordat problemele legate de importul și calitatea cartofilor livrați în rețeaua de comerț din republică. Ela Malai a menționat că misiunea ANSA, conform legislației, ține de asigurarea calității produselor alimentare și în acest sens importului i se acordă o atenție deosebită pentru a nu admite comercializarea produselor neconforme.

În legătură cu unele deficiențe apărute anterior la importul cartofului din Republica Belarus, deficiențe legate de depistarea la tuberculele importate a  organismelor supuse carantinei, ANSA în cadrul întrunirii a acumulat informația și opiniile importatorilor pentru eventualele soluții care vor fi înaintate la o apropiată întrunire cu reprezentanții responsabili de siguranța alimentelor din Belarus.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților