[ X ]
[ X ]
[ X ]
Producătorii moldoveni participă într-o misiune de afacere la expoziția internațională „Gulfood” în Dubai
19 Februarie

În perioada 18-22 februarie, Asociația Moldova Fruct, alături de 6 producători și procesatori de fructe, nuci și miere de albine participă, cu suportul proiectului USAID Agricultura Performantă din Moldova, într-o misiune de afacere la expoziția internațională GulFood, Dubai (Emiratele Arabe Unite), transmite CURENTUL.

Agenda misiunii include vizitarea expoziției și a standurilor potențialilor cumpărători ai fructelor moldovenești, precum și o serie de întâlniri cu importatori, distribuitori și comercianți din zonă. Grupul din Republica Moldova va încerca să stabilească și o serie de întâlniri cu reprezentanții rețelelor de comerț cu amănuntul active în țările din Golf.

Gulfood Dubai este unicul eveniment de asemenea amploare din regiunea Golfului și Africii de Nord de la început de an.

Participarea la expoziții internaționale și misiuni de afaceri, în cadrul acestora, s-au dovedit a fi eficiente pentru promovarea fructelor și altor produse de valoare înalte moldovenești, atât pe piețele tradiționale, cât și pe altele puțin explorate de producătorii autohtoni. În cadrul târgurilor internaționale, producătorii moldoveni au reușit să facă cunoștințe cu tendințele și standardele de pe diferite piețe, dar și să găsească noi cumpărători. Proiectul USAID/APM a susținut în mai multe rânduri participarea producătorilor din Republica Moldova la expozițiile internaționale pentru a valorifica oportunitățile oferite de piețele netradiționale pentru produsele moldovenești.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților