[ X ]
[ X ]
[ X ]
Producătorii de pomușoare din Moldova vor învăța în Serbia cum să facă agricultură pur ecologică. Cine poate merge în vizita de studiu
21 Iunie

Asociația „Pomușoarele Moldovei” în parteneriat cu Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova, organizează o vizită de studiu în Serbia în perioada 30 iunie-7 iulie cu scopul de a familiariza producătorii autohtoni, cu experiența producerii ecologice a pomușoarelor, transmite CURENTUL.

Contactată de reporterul Curentul coordonatoarea proiectului, Mihaela Grumezu, ne-a oferit detalii.

„Scopul este de a familiariza producătorii autohtoni de pomușoare cu tehnologiile avansate de producere pur ecologice. Avem un parteneriat cu compania „Serbia Organica” care ne va organiza atât întrevederi și vizite în câmp cât și două zile de instruire privind producerea, procesarea și procesul de recoltare a produselor organice”, ne-a spus Mihaela Grumezu.

Vizita va dura cinci zile lucrătoare.

„În cadrul aceste vizite sunt invitați să participe toți producătorii de pomușoare. Avem zece locuri disponibile, iar participanții pot fi selectați în baza înregistrării luându-se în calcul și criteriile precum suprafețele cultivate cu pomușoare, tehnologiile inovative de producere și cantitățile de producere”, a spus coordonatoarea proiectului.

Termenul limită de depunere a formularului de participare – 23 iunie, 2019.

Condițiile de participare și formularul de aplicare le găsiți accesând: https://forms.gle/rewigRAqhUufVeJE7.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților