[ X ]
[ X ]
[ X ]
Producătorii agricoli pot beneficia de cursuri de instruire organizate de ANSA și MSMPS
13 Martie

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) împreună cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale preconizează organizarea cursurilor de instruire de minimum 20 ore pentru utilizatorii profesioniști a produselor de uz fitosanitar din categoria 1 și 2 de toxicitate acută orală/dermală, care au regimul produselor strict reglementat, transmite CURENTUL.

În legătură cu aceasta, Direcțiile teritoriale ale Agenției colectează cerererile de participare la acest curs de instruire, cu plată, de la agenții economici care au necesitatea de instuire a utilizatorilor profesioniști din cadrul gospodăriei agricole. În dependență de completarea grupelor de ascultători și amplasarea teritorială se va decide privind locul și perioada de petrecere a cursurilor.

„Totodată, vă atenționăm că conform cerințelor legislației în vigoare procurarea și utilizarea produselor de uz fitosanitar din categoria 1 și 2 de toxicitate acută orală/dermală va fi admisă doar gospodăriilor agricole care au specialist profesionst și deține certificatul de perfecționare eliberat de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor pe un termen de 36 de luni”, se menționează într-un comunicat al ANSA.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților