[ X ]
[ X ]
[ X ]
Producătorii agricoli din Dondușeni – informați „în caz de nerespectare a legislației”
19 Martie

La Dondușeni a avut loc un seminar cu producătorii agricoli și reprezentanții Direcției Sănătății Muncii și Protecției Sociale Edineț/Dondușeni, dar și Inspectoratului Ecologic Dondușeni, transmite CURENTUL.

Subiectul seminarului a fost: „Particularităţile aplicării produselor de uz fitosanitar şi a fertilizanţilor. Sistemul măsurilor în domeniul carantinei fitosanitare. Monitorizarea dezvoltării dăunătorilor și bolilor”.

Potrivit Ageției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), în cadrul seminarului au fost abordate următoarele subiecte:

Cerințele privind importul, comercializarea, stocarea și utilizarea produselor de uz fitosanitar și fertilizanți,reieșind din cerințele Legii nr. 119 din 22.04.2004 cu privire la produse de uz fitosanitar și la fertilizanți.

Monitorizarea și dezvoltarea dăunătorilor și bolilor la culturile agricole și metodele de combatere, reieșind din cerințele Legii nr.228 din 23.09.2010 cu privire la protecția plantelor și carantina fitosanitară.

Cerințele actuale la producerea și comercializarea producției destinate exportului. Nomenclatorul tarifelor.

Regulile de desfacere către populație a semințelor și a materialului săditor, reieșind din cerințele Legii nr. 68 din 05.04.2013 despre semințe.

Potrivit ANSA, programul seminarului a prevăzut informarea producătorilor agricoli despre sancțiunile administrative în caz de nerespectare a legislației în vigoare.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților