[ X ]
[ X ]
[ X ]
Procurorul General face precizări privind reținerea reprezentanților fostei și actualei conduceri a BNM
5 Martie

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a anunțat că a eliberat o ordonanță prin care a permis reținerea a patru persoane: ex-guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Dorin Drăguțanu, ex-vice-guvernatoarea Emma Tăbârță și actualii viceguvernatori ai BNM: Aureliu Cincilei și Ion Sturzu. Declarații în acest sens au fost făcute după ședința Consiliului Superior al Procurorilor, informează CURENTUL.

După cum informează TRIBUNA, Alexandr Stoianoglo a menționat că el nu știe cine a fost reținut până acum și dacă în general a fost reținut cineva.

„Am dat accesul respectiv, adică și pentru reținerea, cât și pentru audierea oamenilor din conducerea BNM”, a precizat el.

Totodată, Procurorul a spus că, acțiunile de astăzi nu au nici o legătură cu declarațiile de aseară ale liderului Partidului Șor, Ilan Șor. „Aceste acțiuni au fost demult pregătite. Chiar pentru mine este o mirare, că așa s-a întâmplat că anume aseară au fost niște declarații în privința la același subiect”, a spus Procurorul.

Alexandru Stoianoglo a mai spus că, astăzi, au fost întreprinse niște acțiuni în privința oamenilor care lucrează în cadrul BNM. „Noi suntem siguri că BNM este instituția care a fost nemijlocit implicată în fărădelegile legate cu furtul miliardului. Despre alte persoane, nu am vorbit și nu am pregătit nici o acțiune”, a adăugat el.

Fiind întrebat dacă se puteau amâna aceste acțiuni, având în vedere că în prezent au loc niște negocieri pentru crearea unei noi coaliții de guvernare, Stoianoglo a spus că ei nu au nici o legătură cu acest subiect. „Nu avem nimic cu coalițiile de guvernare. Eu am declarat și declar, noi nu ne amestecăm în politică și vreau ca politica să nu se implice în activitatea Procuraturii. Aceste acțiuni sunt legate de investigarea dosarului legat cu furtul miliardului. Nu este important pentru noi cine este la putere”, a mai spus Stoianoglo.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților