[ X ]
[ X ]
[ X ]
Procuror, despre perchezițiile de astăzi: Au fost ridicate bunuri, contracte…
24 Mai

 Procurorul în cadrul Procuraturii Anticorupție, Elena Cazacov, în cadrul unui briefing de presă, a vorbit despre perchezițiile din această dimineață în care a fost vizat fostul șef al statului, informează CURENTUL.

„Astăzi, pe parcursul zilei, procurorii anticorupție, ofițerii Centrului Național Anticorupție și Serviciului de Informații și Securitate au descins cu percheziții la 10 imobile și 3 automobile. Acestea au avut loc într-un dosar deschis pentru: îmbogățire ilicită, trădare de patrie, corupere pasivă și finanțare ilegală a partidului, în perioada 2014-2022. Este vizat un fost președinte al țării, precum și persoane interpuse”, a declarat ea.

Procurorul a spus că, în urma perchezițiilor, au fost ridicate contracte, recipise și alte documente ce vor fi examinate. De asemenea, au fost ridicate unele bunuri ce vor fi investigate și suspuse verificărilor pentru a se vedea dacă au tangență la acuzațiile de îmbogățire ilicită.

„Au fost dispuse măsuri de reținere pentru 72 de ore, deoarece existau riscuri de distrugere a probelor”, a mai precizat ea. Elena Cazacov a menționat că Procura Anticorupție va veni cu alte detalii ulterior, având în vedere interesul sporit cu privire la acest caz.

Inapoi la arhiva noutaților