[ X ]
[ X ]
[ X ]
Procuratura și SIS au oferit detalii în cazul lui Iurie Bolboceanu
20 Martie

Reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și Serviciul de Informații și Securitate (SIS) au prezentat, în cadrul unui briefing de presă, rezultatele măsurilor de investigație în cazul fostului deputat din Parlamentul RM, Iurie Bolboceanu, acuzat de trădare de patrie, transmite CURENTUL.

Potrivit procurorului Vitalie Busuioc, investigația durat 7 luni.

„În cadrul măsurilor speciale de investigație, demnitarul a fost reținut în flagrant, la 17 martie 2017. Nu este unicul caz pe care îl documentăm. Mai avem cazuri în care investigațiile durează un an și jumătate”, a spus procurorul.

Anatol Pitelu, procuror PCCOCS, a spus că în acest caz au fost acumulate probele necesare pentru a-l pune sub învinuire pe fostul demnitar. „S-au efectuat percheziții la domiciliu – s-a ridicat un telefon mobil prin care se ținea legătura, 23 mii de dolari, mai multe documente care urmează a fi analizate. Demnitarul a fost racolat de un serviciu de spionaj străin pentru a transmite informații. După întâlnirea celor 2, ex-deputatul a fost reținut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat riscă de la 12 la 20 de ani de închisoare”, a spus Anatol Pitelu.

Totodată, Alexandru Bălan, procuror SIS, a reiterat că întâlnirile erau prestabilite din timp, iar locul și ora erau prestabilite. „Agentul, ex deputatul, venea la întâlniri cu informații din diferite domenii pe suport de hârtie sau electronic”, a precizat el.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților