[ X ]
Procuratura Anticorupție: mama lui Igor Dodon va fi învinuită în săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățire ilicită
13 Iulie

Procuratura Anticorupție confirmă  că unele dintre rudele fostului șef de stat sunt cercetate pentru complicitate la comiterea infracțiunii de îmbogățire ilicită, informează CURENTUL.

Potrivit procuroriloe, în rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliul acestor persoane au fost depistate și ridicate bunuri, bani și documente care ar fi fost utilizate la comiterea infracțiunii sau rezultate din aceste fapte.

Astfel, în rezultatul perchezițiilor la domiciliului mamei ex-Președintelui au fost depistate și ridicate din safeu mijloace bănești în sumă de 689 600,00 lei; 17 005,00 Euro și 1000,00 Dolari SUA, proveniența cărora urmează a fi cercetată.

Procuratura menționează că suma de 17 005,00 Euro, depistată la domiciliul mamei învinuitului, se afla chiar într-un plic de hârtie cu sigla unui partid politic, la care a avut apartenență fostul președinte de stat.

„Prin urmare, în legătură cu circumstanțele de fapt expuse supra, procurorii anticorupție au citat-o pe mama fostului șef de stat, la data de 15 iulie 2022, pentru a-i fi înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită. În contextul celor expuse, considerăm necesar de a informa cetățenii despre starea reală a lucrurilor la efectuarea urmăririi penale pe acest dosar penal, pentru a exclude careva insinuări și manipulări de opinie publică.

În același timp, precizăm, că fiecare persoană care este de acord cu schimbarea în justiția din Republica Moldova, înțelege că legea este unică pentru toți, indiferent de funcția deținută sau conexiunile de rudenie. Regula „Legea este unica pentru toți!” este o normă într-un stat, care se consideră democrat și care are aspirații de a progresa. Citarea și audierea persoanelor este un instrument uzual, pus la dispoziția procurorilor și ofițerilor de către prevederile legii procesual-penale.

Mai mult, aceste proceduri nu atentează la drepturile și libertățile persoanelor, dar au scopul de a oferi posibilitatea martorilor de a relata cele cunoscute în legătura cu faptele anchetate, iar pentru persoanele învinuite, această procedură oferă și asigură realizarea eficientă a dreptului de apărare”, se menționează în declarația Procuraturii Anticorupție.

Inapoi la arhiva noutaților