[ X ]
[ X ]
[ X ]
Procuratura a fost dotată cu 160 echipamente IT noi donate de Guvernul Danemarcei
23 Martie

În perioada februarie-martie 2018, peste 160 de echipamente IT pentru oficiu au fost donate organelor Procuraturii, inclusiv Procuraturii Generale, Procuraturilor specializate și Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), transmite CURENTUL.

Echipamentul IT, estimat la peste 2 milioane de lei, a fost oferit în cadrul proiectului Consiliului Europei„Susținerea reformei justiției penale în Republica Moldova”, finanțat de Guvernul Danemarcei.

Laptopuri, computere de masă și telefoane fixe, imprimante, scanere, proiectoare, servere, camere video și alt echipament oferit de către proiect va contribui la o mai bună funcționare și îmbunătățire a activității Procuraturii Generale, Consiliului Superior al Procurorilor, dar şi a procuraturilor specializate, create în rezultatul reformării instituţionale.

Noua Lege cu privire la procuratură a adus schimbări esențiale de ordin constituțional, legislativ și procedural, precum și modificări ale structurii instituției pentru a asigura o justiție transparentă și imparțială în Republica Moldova.

Proiectul a contribuit la dezvoltarea noii Legi cu privire la procuratură și își ia angajamentul de a susține în continuare implementarea reformei prin îmbunătățirea și consolidarea capacităților profesionale și instituționale ale procurorilor, în corespundere cu cerințele Consiliului Europei.

7

4

2 (3)

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților