[ X ]
[ X ]
[ X ]
Procesul de informare a alegătorilor continuă. Ce vreți și trebuie să cunoașteți despre scrutinele electorale
5 Aprilie

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) desfășoară în continuare activități de informare a alegătorilor din Republica Moldova despre procesele și scrutinele electorale, transmite CURENTUL.

În acest context, CICDE a elaborat o nouă broșură informativă în domeniul electoral, care, de această dată, se axează pe particularitățile diferitor scrutine electorale, importanța funcționarilor electorali și a instruirilor acestora.

Cea de-a treia ediție a broșurii informative CICDE mai conține informații despre experienţa de angajat la o secţie de votare, măsurile de control privind procedura votării şi numărării voturilor. Toate informațiile sunt prezentate în formă de dialog, într-un limbaj accesibil tuturor categoriilor de alegători, iar pentru cei care vor să cunoască mai multe detalii, sunt prezentați termeni și prevederi ale legislației în domeniul electoral.

Broșurile pot fi găsite în biblioteci. De asemenea, sunt repartizate beneficiarilor din cadrul instruirilor și activităților de educație civică CICDE, precum și la sediul instituției. În format electronic, broșurile informative în domeniul electoral pot fi accesate pe pagina web a Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral.

Toate cele trei ediții ale broșurilor informative ale CICDE pot fi accesate la următorul link: http://cicde.md/index.php?pag=news&id=1063&rid=2184&l=ro

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților