[ X ]
Procesul de evaluare a riscurilor instituționale de corupție – examinat de reprezentații IGPF în comun cu patru experți ai Ambasadei SUA
22 Noiembrie

Șeful adjunct al Poliției de Frontieră, Valentin Fiodorov, împreună cu colegii de la Direcția Inspecție Efectiv ai IGPF, au discutat procesul de evaluare a riscurilor instituționale de corupție în comun cu patru experți ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii. Întrevederea de lucru s-a desfășurat la sediul central al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul întâlnirii a fost abordat procesul de evaluare a riscurilor instituționale de corupție, etapele de evaluare, finalitatea procesului de evaluare, acțiunile întreprinse, riscurile de corupție, vulnerabilitățile identificate pe parcursul anilor, procesele de lucru vulnerabile și incidentele de integritate, dar și implicarea Poliției de Frontieră în combaterea acestor fenomene.

În alocuțiunea sa, domnul Valentin Fiodorov a exprimat recunoștință partenerilor americani pentru conlucrare pe diverse domenii de activitate. Totodată, el a subliniat faptul că instituția se implică plenar în identificarea modalităților de gestionare corectă și eficientă în combaterea și prevenirea corupției și depune toate eforturile pentru a aplica măsurile de diminuare și control al acestora.

Direcția Inspecție Efectiv a prezentat experților fiecare etapă și fiecare acțiune care a fost implementată, urmare evaluării politicilor anticorupție, cu retrospectiva în specificul activității Direcției. De asemenea, s-au discutat aspecte privind importanța modalităților de prevenire a fenomenului corupției în rândul personalului propriu prin motivația financiară/non-financiară cu analiza pentru cunoașterea comprehensivă a impactului a acestora.

Discuțiile au finisat cu dezvoltarea dialogului bilateral și susţinerea reciprocă în lupta cu corupția la nivel regional și international. Totodată, a fost organizată o vizită de lucru la Direcția regională Ungheni, iar un subiect cu interes sporit pentru experți a fost activitatea Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei: formarea continuă a personalului Poliţiei de Frontieră, desfăşurarea procesului de învăţămînt pentru formarea aptitudinilor şi perfecţionarea deprinderilor poliţiştilor de frontieră necesare îndeplinirii la nivel înalt a misiunilor de supraveghere şi control a frontierei de stat.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților