[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Pro Moldova” va transmite o scrisoare Premierului Federației Ruse cu privire la procedurile semnării Acordului de împrumut
27 Aprilie

Grupul parlamentar „Pro Moldova” va sesiza Curtea Constituțională a Republicii Moldova (CCM) privind interpretarea unor proceduri parlamentare, dar și va transmite o scrisoare către Premierul Federației Ruse și Ambasadorul Federației Ruse în R. Moldova privind semnarea Acordului de împrumut, transmite CURENTUL.

Deputatul Andrian Candu menționează că, la CCM nu vor depune o sesizare privind abrogarea Legii bugetului, dar – interpretarea unor proceduri parlamentare.

Totodată, liderul „Pro Moldova” menționează că au depus o solicitare la CCM, cerând ca instituția să solicite Guvernului toate actele ce țin de proceduri, procese verbale, schimb de scrisori privind semnarea Acordului cu Federația Rusă.

„Am pregătit astăzi să expediem o scrisoare adresată domnului Mihail Mișustin, Premierul Federației Ruse, și lui Oleg Vasnețov, Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, în care spunem: în primul rând, aducem mulțumiri și aprecieri pentru intenția F. Ruse de a ajuta R. Moldova. Luând în considerare dubiile că se încearcă unele elemente de corupție și scheme, solicităm Federației Ruse să pună la dispoziție informațiile cu privire la echipa de negocieri, cine a semnat Acordul, protocoalele, procesele verbale, schimbul de scrisori etc.”, a spus Andrian Candu.

De asemenea, deputatul a informat că au depus „un demers la Procuratura Generală cu privire la intimidările permise de Igor Dodon, prin care a amenințat și intimidat judecătorii CC și opoziția parlamentară”. „Toate aceste acțiuni sunt calificate drept infracțiuni și solicităm procurorului general să se apuce de acest lucru”, a spus Andrian Candu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților