[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Pro Moldova” va demara procedurile necesare pentru a deveni partid politic
6 Martie

Grupul parlamentar „Pro Moldova” s-a referit, în cadrul unui briefing de presă, la 3 subiecte și anume înregistrarea partidului „Pro Moldova”, protestul veteranilor din 2 martie curent și faptul că vor depune o sesizare la Curtea Constituțională, transmite CURENTUL.

Andrian Candu, liderul grupului parlamentar, a spus că, începând cu săptămâna viitoare, vor începe procedurile necesare pentru formarea partidului „Pro Moldova”.

„„Pro-Moldova” este un proiect politic care va exista ani de zile și vă anunțăm că de săptămâna viitoare începem procedurile necesare pentru colectarea semnăturilor și organizarea echipelor teritoriale ale viitoarei formațiuni. De luni, vom merge în localități, comune, raioane să discutăm cu oamenii să identificăm noul potențial al Moldovei, ulterior să înregistrăm partidul și să desfășurăm Congresul”, spune Andrian Candu.

De asemenea, referindu-se la protestul veteranilor din 2 martie, Andrian Candu a spus că sunt îngrijorați de atitudinea incorectă a autorităților față de veterani și au venit cu un proiect de lege. „Astăzi vom înregistra un proiect de modificare a Hotărârii Parlamentului, prin care vom propune ca 2 martie să fie redenumită și să aibă altă înțelegere. 2 martie să fie Ziua memoriei și Recunoștinței. În această zi să fie organizate diverse evenimente, expoziții, lecții, cursuri, discuții cu veteranii”, spune Andrian Candu.

Totodată, „Pro-Moldova” va depune, astăzi, la Curtea Constituțională o sesizare prin care va cere interpretarea prevederilor Constituției legate de politica externă a R. Moldova.

„Există o neînțelegere a competențelor instituțiilor de conducere în stat. R. Moldova este Republică parlamentară. Parlamentul a decis că vom merge spre integrarea în UE, iar Președintele vorbește despre neutralitate. Vrem ca – CC să se expună dacă pot alte entități, cum ar fi Președinția, să se expună despre politica echilibrată, când Parlamentul a stabilit clar direcția”, a mai spus Andrian Candu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților